Dender op haar hoede voor Genk: "Moeizaam gestart, nu sterk"

Dender wil nog eens uitpakken in Genk: "Een mooie uitdaging voor ons"

Vandaag om 11:18

Enkele weken geleden mocht FCV Dender EH even zelf proeven van de leidersplaats in de Jupiler Pro League. Intussen is de natuurlijke orde weer wat hersteld. Zondag mag de promovendus op bezoek bij de nieuwe leider, KRC Genk. Vince Euvrard is benieuwd hoe zijn elftal daar zal presteren.

Vanzelfsprekend legt de trainer van Dender de favorietenrol bij de tegenstander. "Genk is moeizaam gestart aan de competitie, maar de laatste weken zijn ze sterk bezig", zwaait Euvrard met lof. Afgelopen dinsdag sprongen de Limburgers naar de eerste plek door te winnen bij RSC Anderlecht (0-2). "Ze spelen heel erg overtuigend op dit moment en ze hebben nu al vijf overwinningen op rij", heeft Euvrard meegerekend.

Dat wil niet zeggen dat Dender kansloos is in Genk. De Oost-Vlamingen hebben zich al prima gepresenteerd bij hun terugkeer op het hoogste niveau, ook al verloren ze twee van hun drie recentste wedstrijden. "Het zal dus belangrijk zijn om goed aan de match te starten. Het wordt een mooie uitdaging voor ons", kijkt Euvrard de ontmoeting met Genk vooral nieuwsgierig tegemoet.