Heynen zit aan 300 matchen voor "club van mijn hart"

Heynen rondt de kaap van 300 matchen voor Genk: "Clubrecord lijkt me haalbaar"

Vandaag om 16:50

Koploper KRC Genk hoopt haar status zondag nog wat extra in de verf te zetten. De komst van FCV Dender EH moet een nieuwe driepunter opleveren. Voor Bryan Heynen wordt dat duel een tikkeltje meer bijzonder dan gewoonlijk. Hij viert namelijk een jubileum.

Tegen Dender kan Heynen zijn 300e wedstrijd voor Genk afwerken. De middenvelder is niet te beroerd om toe te geven dat het hem raakt. "Daar ben ik inderdaad heel fier op", glundert hij op de website van Genk. "Ik ben hier letterlijk opgegroeid, want ik loop hier intussen al 21 jaar rond. Het is heel speciaal om al aan 300 wedstrijden te zitten. KRC Genk is de club van mijn hart."

Voorlopig is er geen haar op zijn hoofd dat eraan denkt om zijn grote liefde te verlaten. Integendeel, Heynen heeft al een volgend streefdoel uitgestippeld. "Om het clubrecord van 388 wedstrijden te breken zal ik nog wel wat wedstrijden moeten spelen, maar het lijkt me wel haalbaar op termijn", durft hij zijn ambitie uitspreken. Momenteel is die eretitel in handen van Thomas Buffel. Ook Pierre Denier is een levende legende in Genk met 412 wedstrijden, maar een groot deel daarvan kwam hij uit voor voorganger KFC Winterslag.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.