OFFICIEEL: Schalke neemt afscheid van Geraerts én Wilmots

OFFICIEEL: Schalke 04 neemt in één klap afscheid van Geraerts én Wilmots

Vandaag om 11:00
Laatste update: om 11:13

Het avontuur van Karel Geraerts bij Schalke 04 is ten einde gekomen. De dramatische ontwikkelingen in de wedstrijd tegen Darmstadt (3-5) van vrijdagavond is hem fataal geworden. In één klap heeft het bestuur van de club ook Marc Wilmots aan de deur gezet.

Schalke 04 laat via haar officiële kanalen weten dat beide Belgen hun spullen moeten pakken. Het ontslag van Geraerts zat er wel aan te komen. Ongeveer een jaar geleden nam de gewezen middenvelder het stokje over in Gelsenkirchen, na een sterk seizoen bij Union Saint-Gilloise. In zijn eerste jaar was zijn doelstelling vooral om degradatie uit de 2.Bundesliga te vermijden. Geraerts leidde de cultclub ook weg uit de rode zone, ondanks wisselvallige resultaten.

In de nieuwe jaargang kwam de lat een stuk hoger te liggen. De ambitie van Schalke 04 mag duidelijk zijn: zo snel mogelijk weer tot de Duitse elite behoren. Die Königsblauen kregen de wisselvalligheid echter maar niet uit hun spel gebannen. Op de openingsspeeldag won Geraerts nog wel, maar sindsdien volgde slechts één op vijftien. Vrijdagavond was de druppel die de emmer deed overlopen. Schalke kwam thuis 3-0 voor tegen Darmstadt, maar ging uiteindelijk nog met 3-5 onderuit ...

Bovendien waren er ook interne strubbelingen. Zo botste het regelmatig tussen de clan van Geraerts en Wilmots enerzijds en technisch directeur Ben Manga anderzijds, onder meer over het al dan niet opstellen van spelers. Die laatste lijkt nu zijn slag thuisgehaald te hebben. Ook Wilmots heeft dus zijn C4 gekregen. Het clubicoon werd pas begin januari als sportief directeur voorgesteld in Gelsenkirchen. Schalke heeft aangekondigd dat beloftecoach Jakob Fimpel tot aan de volgende interlandperiode de rol van T1 op zich zal nemen.