Verdedigend Standard wint niet, maar houdt Union wel van de driepunter

20 september om 22:37
Laatste update: 20 september om 22:54

Sébastien Pocognoli blijft zoeken naar een echt overtuigende overwinning met Union. Ook tegen een bijzonder verdedigend ingesteld Standard liep het fout af en kwam het niet tot een driepunter. Het bleef 0-0.

Na de nederlaag tegen Royal Antwerp FC stond Sébastien Pocognoli al onder druk bij Union en moest hij dus op zoek naar punten met de Brusselaars. Een bezoekje naar Sclessin is dan geen cadeau, wat ook bleek.

Union was wel de beste ploeg op het veld met de meeste (en misschien wel als enige ploeg op het veld) aanvallende intenties, maar kwam amper tot echt grote kansen. Ivanovic kreeg enkele mogelijkheden op de 0-1. Hij raakte echter niet voorbij Epolo. De beste kans voor de rust was uiteindelijk nog voor Fuseini. De Ghanese spits blijft echter sukkelen en kreeg de bal niet in doel.

Ook in de tweede helft bleef Union met het meeste balbezit en zat het aan bijna 70% balbezit in de partij. Epolo echt in actie doen schieten, bleef echter moeilijk. Terwijl Anthony Moris aan de overzijde ook een vrij rustige avond kende.

Het publiek zette zich echter wel achter de ploeg en schreeuwde Standard – met wisselend succes – naar voren. Even leek dat iets te gaan opleveren bij een uitbraak van Benjdida, maar Burgess trok aan de noodrem en kwam er onbegrijpelijk vanaf zonder een fout.

Een doelpunt leek er niet meer te gaan komen, al maakte Epolo het nog even spannend nadat hij een terugspeelbal op een snelle aanstormende Fuseini schoot. De bal ging net naast, waardoor het 0-0 bleef.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.