Vrancken en Gent "niet naar Brugge om te ondergaan"

Gent ziet het zitten in Slag om Vlaanderen: "Boven die vijandelijke sfeer staan"

Vandaag om 16:27

Zondag is het weer tijd voor de Slag om Vlaanderen. Na een twaalf op twaalf in de Jupiler Pro League, met weliswaar de jammerlijke 0-3 tegen Borussia Dortmund vers in het geheugen, speelt Club Brugge gastheer voor KAA Gent. Die laatste ploeg wil haar rivaal een tweede uppercut bezorgen.

Wouter Vrancken heeft de partij van Blauw-Zwart in de Champions League uiteraard onder de loep genomen. Hij zwaait eerst en vooral met complimentjes. "Ik vond Club Brugge het eerste uur goed tegen Dortmund, maar dat verwondert me niet. Anders zou ik de voorbije matchen niet goed hebben geanalyseerd", klonk het op zijn perspraatje volgens Het Nieuwsblad.

De favorietenrol legt de Gentse trainer dan ook graag in Jan Breydel. "Op papier hebben ze samen met Genk misschien de beste kern en dat is normaal als je naar de budgetten kijkt", oordeelt Vrancken. KRC Genk is zijn ex-club. Toch zullen De Buffalo's zich niet zomaar neerleggen bij een mogelijke suprematie van Club. "We trekken niet naar Brugge om de wedstrijd te ondergaan, maar met het geloof om zelf ons spel te brengen", verzekerde Vrancken. Hij hoopt dat zijn elftal haar eigen wil kan opdringen.

Vrancken weet als geen ander hoezeer de Slag om Vlaanderen leeft bij de supporters. "Als je zelf voor Gent hebt gespeeld, weet je dat dit voor de fans één van de matchen van het jaar is en je je onsterfelijk kunt maken, als je er kunt winnen", vertelde hij. Vooral op mentaal vlak zullen zijn spelers sterk moeten zijn. "Op Brugge kom je in een goede maar voor ons ook wel vijandelijke sfeer terecht. Als je met twijfels of schrik gaat voetballen, krijg je het moeilijk en ben je er aan voor de moeite in Brugge", sloot de trainer alvast af met een waarschuwing.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.