'Mathijssen heeft nieuwe job beet en gaat aan de slag in Marokko'

Vandaag om 19:30

Na zijn ontslag bij de U21 van België heeft Jacky Mathijssen dan toch nog een nieuwe job gevonden binnen de voetbalwereld. De (voormalige) 61-jarige trainer gaat aan de slag in Marokko, waar hij directeur opleidingen wordt bij Wydad Casablanca.

Dat weet men bij Het Nieuwsblad. Mathijssen zal er instaan voor de formatie van de U15 tot en met de U21. Een investering van de Marokkaanse bond, die de jeugdopleiding binnen het eigen land de komende jaren serieus wil professionaliseren.

Mathijssen was tot de zomer van 2023 nog actief als bondscoach van de Belgische U21, maar werd na een minder EKU21 bedankt voor bewezen diensten door de KBVB. Nu gaat Mathijssen, net zoals voormalig KBVB-CEO Chris Van Puyvelde aan de slag in Marokko. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij Wydad Casablanca.

Voor Mathijssen wordt het pas zijn derde buitenlandse uitdaging, nadat hij in Griekenland en Cyprus eerder trainer was van Fostiras AC en AE Larissa. In eigen land was hij trainer van onder meer STVV, Sporting Charleroi, Club Brugge, KSC Lokeren, Beerschot, Oud-Heverlee Leuven en KVC Westerlo.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.