Vormer verrast door uitblinker bij Club Brugge: "Wat ik van hem zie, is knap"

Vandaag om 21:16

Club Brugge ging eerder deze week met 0-3 onderuit tegen Borussia Dortmund, maar wist 70 minuten lang wel goed stand te houden tegen de voormalige CL-finalist. Die eerste 70 minuten stond ook Joaquin Seys op het veld, die heel wat indruk wist te maken.

De jonge linksachter werd door Nicky Hayen alweer op rechtsachter gezet en stond tegenover Karim Adeyemi. De jonge Duitser kende echter een bijzonder moeilijke partij tegen Seys. "Hij was heel goed en stond zijn mannetje", gaf Frank Boeckx aan bij VTM. "Seys gaat ontzettend veel leren van deze wedstrijden. Het is een speler die stappen zet. Hij speelde echt een goede partij", klonk het.

Ook Ruud Vormer spaarde de lof niet en was vooral verrast dat Seys het zo goed deed. "Ik ben benieuwd of Club die twee goals wel had geïncasseerd als hij was blijven staan. Ik heb nog met hem getraind. Hij viel mij toen niet op en er waren anderen die beter waren. Wat ik nu van hem zie: dat is knap", gaf de Nederlander uit.

Ondertussen vreest Marc Degryse dat Kyriani Sabbe lang niet zeker meer is van een basisplek. "Sabbe kende een moeilijke invalbeurt. Als Seys zo blijft spelen, dan zal hij blijven staan", besloot hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.