Vormer over Club Brugge: "Wij hadden meer kwaliteit dan ze nu hebben"

Vandaag om 13:00

Ruud Vormer werkt sinds kort als analist. De ex-speler van Club Brugge heeft genoten van de partij tegen Borussia Dortmund, al verloor Club die wel met 0-3.

"Het waren toch altijd de wedstrijden waar we naar uitkeken", vertelt Vormer bij Krant Van West-Vlaanderen. "Daarvoor speelden we kampioen, om het volgende seizoen Champions League te kunnen spelen. Ik vond het elke keer weer een eer om bij die hymne daar te staan met mijn aanvoerdersband. De 0-0 op Real Madrid was heel mooi natuurlijk, dat vergeet ik ook nooit meer. Maar mijn allermooiste herinnering blijft de 0-4 op Monaco waarin ik scoorde."

Veel analisten zeggen dat Club haar beste kern ooit heeft, maar Vormer niet. "Vind ik onzin. Wij hadden meer kwaliteit dan ze nu hebben. Ons elftalletje van mijn eerste jaren met Izquierdo, Gedoz, Duarte, Meunier, Rafa, Bockie die in zijn gouden tijd iedereen afmaakte…"

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.