"Het doel van Anderlecht moet zijn om elk jaar stap hogerop te zetten"

Vandaag om 12:00

Anderlecht heeft coach Brian Riemer aan de deur gezet. Voor Thomas Chatelle is dat zeker geen verrassing. Hij zag het ontslag al een tijdje aankomen.

"Er kwamen geen oplossingen vanop de bank en qua tactiek kregen de spelers veel te weinig alternatieven voorgeschoteld", aldus Chatelle bij Het Belang Van Limburg. "Voor de tegenstander van Anderlecht was alles voorspelbaar. In vergelijking met Mazzu was het qua resultaten in de beginperiode van Riemer beter, al was dat nu ook niet moeilijk. Maar voor de rest zag ik geen filosofie of een bepaalde lijn die werd gevolgd. Dat stoort mij."

Chatelle vraagt zich af wie de opvolger wordt. "Het doel van Anderlecht moet zijn om elk jaar een stap hogerop te zetten. Dat wil zeggen dat ze eerste of tweede zouden moeten eindigen. Dat is nog altijd mogelijk. Maar misschien nog belangrijker: ik wil van de sportieve bazen nu zeker horen welke lijn ze in de toekomst willen volgen. Wordt Anderlecht een club waar Deense spelers hun carrière kunnen herlanceren of toch iets anders?"

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.