Vandenbempt over Anderlecht zonder hoofdtrainer Brian Riemer

“Als nieuwe trainer blijft sukkelen, dan is het de kwaliteit van selectie RSCA”

19 september om 23:02

RSC Anderlecht is na het ontslag van Brian Riemer op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Peter Vandenbempt geeft aan dat we er nu achter gaan komen hoe groot het aandeel was van Riemer in de mislukking van de eerste maanden.

Het is bij Anderlecht niet de bedoeling dat David Hubert langere tijd de interim-trainer blijft en zich gaat bewijzen. Vandenbempt vertelt over de zoektocht van Anderlecht naar een nieuwe hoofdtrainer.

 “Zo vanzelfsprekend is dat overigens niet, want er is een budgettaire beperking. Het is vooral belangrijk dat er een trainer komt die deze ploeg binnen de kortste keren kan reanimeren”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Volgens Vandenbempt gaan we er in de komende maanden achter komen hoe groot het aandeel was van Riemer in het teleurstellende veldspel van Anderlecht. “Als nu over anderhalve maand ineens blijkt dat Anderlecht geweldig voetbalt met dezelfde spelers, dan is het zijn volle verantwoordelijkheid”, aldus Vandenbempt.

 “Als echter duidelijk wordt dat ook de volgende trainer blijft sukkelen met deze kern, dan ligt het toch ook aan de kwaliteit van de spelersgroep. Want ook daar heb je de gedeelde verantwoordelijkheid: veel spelers blijven onder hun niveau”, besluit Vandenbempt over Anderlecht.