Degryse twijfelt over Fredberg bij RSC Anderlecht

Degryse twijfelt over Fredberg bij RSCA: “TD moet naar de coach luisteren”

19 september om 22:33

Marc Degryse vindt dat het wel duidelijk was dat Brian Riemer niet langer door kon bij RSC Anderlecht. Degryse zet zijn vraagtekens bij de gevolgen voor Jesper Fredberg, de CEO Sports van Anderlecht.

Degryse vindt dat Riemer niet langer door kon bij Anderlecht, maar noemt het wel raar dat dinsdag zijn rol nog bevestigd werd en dat hij vervolgens 48 uur later wel buiten lag. “Wat ik me nu afvraag is welke gevolgen dat heeft voor Jesper Fredberg, die toch al onder vuur lag omwille van zijn transferpolitiek”, citeert Het Laatste Nieuws Degryse.

Degryse vraagt zich af of Fredberg nu macht moet inleveren bij Anderlecht. Volgens Degryse wil geen trainer met status zich ondergeschikt stellen aan een technisch directeur. “Fredberg mag wel een stem hebben en z’n rol spelen maar ik vind dat je als coach boven de TD moet staan. Een TD moet naar z'n coach luisteren en niet omgekeerd”, aldus Degryse.

Tot slot geeft Degryse Anderlecht advies over wat voor hoofdtrainer paars-wit volgens hem moet binnenhalen. Volgens Degryse moet dit een onbetwist figuur zijn die boven de TD staat. “Anderlecht moet de juiste man op de juiste plek zetten, met een zekere persoonlijkheid en die het huis kent, zodat hij er z’n coaching stijl op kan afstemmen: technisch en dominant voetbal dat tot resultaten leidt. Dat moet de opdracht zijn wanneer je trainer van Anderlecht bent”, besluit Degryse.