Degryse ziet van Bommel wel bij RSC Anderlecht

Degryse over van Bommel bij Anderlecht: “Fans zouden voor hem vallen”

19 september om 21:46

Marc Degryse is niet geschrokken van het ontslag van Brian Riemer bij RSC Anderlecht. Degryse noemt Mark van Bommel als een geschikte opvolger als hoofdtrainer bij paars-wit. Eerder werd vermeld dat Anderlecht al polste naar de beschikbaarheid van de oefenmeester.

Degryse geeft aan dat van Bommel bij Royal Antwerp FC toonde dat hij over een staaltje vakkennis beschikt. “Hij is vertrouwd met de Belgische competitie en cultuur, hij voelt zich hier goed en kent Jan en alleman. Als figuur zal hij boven de groep staan en door de spelers aanvaard worden. Ik zie ook niet in waarom de supporters niet voor hem zouden vallen”, citeert Het Laatste Nieuws Degryse.

Volgens Degryse is van Bommel van nature een hoofdtrainer die de organisatie op punt zet. Daarnaast is van Bommel volgens Degryse een trainer die spelers met de juiste kwaliteiten ook aanvallend kan laten excelleren. “Hij communiceert helder. Het zijn eigenschappen die maakten dat hij met Antwerp de dubbel kon winnen”, aldus Degryse.

Degryse sluit af door aan te geven dat van Bommel via zijn verleden als speler ook zal weten dat Anderlecht anders is dan Antwerp, waar hij de underdogpositie kon innemen. “Van Bommel is slim en nuchter genoeg om te beseffen dat hij met Anderlecht de rol van favoriet moet opnemen”, besluit Degryse.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.