Emmanuel-Thomas opgepakt voor drugssmokkel

Opnieuw voetballer in drugscircuit, Ex-Arsenal met gigantisch bedrag aan cannabis

Vandaag om 14:14

In Engeland is voormalig Arsenal-aanvaller Jay Emmanuel-Thomas in opspraak geraakt. Emmanuel-Thomas is gearresteerd vanwege een inbeslagname van 714 duizend euro aan cannabis. Dat meldt The Telegraph en Antony Joseph, Schots journalist voor onder meer Sky Sports

Emmanuel-Thomas speelt momenteel voor het Schotse Greenock Morton FC, dat uitkomt op het tweede niveau. Dat dienstverband duurt mogelijk niet lang meer. De 33-jarige spits werd opgepakt na een inbeslagname van 714 duizend euro aan cannabis op Stansted Airport in Londen. De aanvaller moet donderdag 19 september voor de rechtbank van Carlisle verschijnen.

De Engels jeugdinternational kwam uit voor onder meer Arsenal, Ipswich Town, Bristol City, Queens Park Ranges en Aberdeen. Zijn beste tijd kende hij bij Bristol, waar hij tussen 2013 en 2015 in 103 duels 33 keer scoorde en twintig keer een assist gaf in de League One. Vijf keer speelde de spits in de hoofdmacht van Arsenal, waar hij zijn jeugdopleiding genoot.

Het is niet de eerste keer dat er een voetballer gelinkt wordt aan het drugscircuit. Ronnie S. (ex-Standard) en Quincy Promes zijn hier voorbeelden van.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.