"Het is duidelijk dat het gedeelde verantwoordelijkheid is bij Anderlecht"

Vandaag om 12:16
Laatste update: om 12:30

Brian Riemer is aan de deur gezet bij Anderlecht. Peter Vandenbempt zag dat ontslag aankomen, maar vraag zich luidop af welk weg Anderlecht nu gaat inslaan.

"Ik had niet verwacht dat het nieuws vandaag bekendgemaakt zou worden", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Het was duidelijk dat het in de lucht hing en dat het op middellange termijn onafwendbaar zou zijn, tenzij er nog een geweldige kentering zou komen. Dat Brian Riemer moet vertrekken, is dus geen verrassing. Dat het vandaag gebeurt, is een kleine surprise.

De resultaten bleven onder Riemer uit. "Het is evenwel duidelijk dat het een gedeelde verantwoordelijkheid is bij Anderlecht. In de voorlopig mislukte aanvangsfase van dit seizoen is het aandeel van Jesper Fredberg (CEO Sports) net zo groot als dat van Riemer, om niet te zeggen: groter.Er is zeker en vast een mislukte transferperiode geweest en Riemer is niet gediend door de afwezige sleutelspelers. Maar tegelijk mag je met deze groep toch meer verwachten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.