Gezocht opvolger voor Riemer bij Anderlecht: de transfervrije opties

Gezocht opvolger voor Riemer bij Anderlecht: 7 transfervrije opties

19 september om 23:36
Laatste update: 19 september om 23:36

RSC Anderlecht deelde donderdag mee dat het afscheid nam van Brian Riemer. Paars-wit moet dus op zoek naar een nieuwe trainer. Op dit moment zijn er nog heel wat trainers transfervrij. VoetbalPrimeur.be bespreekt de verschillende opties.

Bij Anderlecht neemt David Hubert tijdelijk over. De trainer komt over van de U18 van paars-wit. In zijn communicatie bij het ontslag van Riemer deelde Anderlecht mee dat Hubert slechts een tijdelijke oplossing is.

Zoals gezegd zijn er momenteel heel wat trainers vrij. Maar de kans is klein dat de Thomas Tuchels, de Xavi's en andere Joachim Löws van deze wereld momenteel op een telefoontje van Anderlecht aan het wachten zijn. Indien Anderlecht niemand wil/gaat wegplukken bij een andere ploeg zijn onderstaande namen ook nog vrij. Mogelijk zijn het niet de opties waar de Anderlecht-fans op zitten te wachten.

01. Mark van Bommel
Na twee seizoenen bij Royal Antwerp FC verliet Van Bommel de Bosuil. Zijn eerste seizoen was memorabel met Den Dubbel. Vorig jaar won de Nederlander met The Great Old nog de Supercup. Daarna ging het – mede door omstandigheden – minder in de competitie en werd verloren in de bekerfinale.

02. Hein Vanhaezebrouck
Vanhaezebrouck heeft er al een periode bij RSC Anderlecht opzitten. Die liep toen niet zoals iedereen hoopte. In 2018 kreeg hij in Brussel zijn ontslag. Het is evenwel maar de vraag of beide partijen een herkansing zien zitten. Vanhaezebrouck kondigde zelf na zijn periode bij KAA Gent een sabbatjaar aan als trainer en vervult ondertussen met verve zijn rol als analist.

03. Yves Vanderhaeghe
Er zijn momenteel weinig Belgische trainers met een beetje naam/status/ervaring transfervrij. Een van de weinige die een beetje in de buurt komt, is Vanderhaeghe. Als speler maakte hij onderdeel uit van het Köller-Radzinski-tijdperk bij paars-wit. Als trainer zit hij al meer dan een jaar thuis.

04. Rudi Garcia
Anderlecht probeerde naar verluidt in het verleden tevergeefs al Rudi Garcia te overtuigen voor een baan in Brussel. Wegens financiële redenen zou het toen niet tot een deal gekomen zijn. Vorig seizoen kreeg hij in Italië landskampioen Napoli niet aan het draaien. De 60-jarige Fransman zit sinds november zonder club.

05. Kasper Hjulmand
Ook in dit lijstje zullen we minstens één moeten toevoegen. Dat doen we met Kasper Hjulmand. De voorbije jaren was Hjulmand aan de slag als Deen bondscoach. Na een EK 2024 zonder Deense zege stopte hij met de nationale ploeg.

06. Roger Schmidt
De Duitser heeft al een aardig palmares. Met Red Bull Salzburg pakte hij de Oostenrijkse dubbel. In China en Nederland legde hij beslag op de beker en met Benfica veroverde hij de Portugese landstitel en de Supercup. Bij Benfica kreeg hij pas een dikke twee weken geleden zijn ontslag. Het is maar de vraag of de Duitser snel op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Hij kreeg immers een ontslagvergoeding van … 22 miljoen euro mee.

07. Thomas Letsch
Een naam die in België minder een belletje doen rinkelen, maar in het Nederland het heel goed deed bij Vitesse met Loïs Openda, is die van Thomas Letsch. In september 2022 trok hij naar Bochum. Na 58 duels werd de Duitser daar in april van dit jaar ontslagen.

Andere Belgen beschikbaar: Glen De Boeck, Steven Defour, Jacky Mathijssen, Emilio Ferrera, Wim De Decker
Andere buitenlanders beschikbaar: Frank Lampard, Massimiliano Allegri, Sam Allardyce, Niko Kovac, Edin Terzic, David Moyes, Walter Mazzarri

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.