Club Brugge wordt geveld door Gittens van Borussia Dortmund

Gevaarlijk Club Brugge vergeet zichzelf te belonen, Gittens knalt BVB naar zege

18 september om 22:52

Club Brugge heeft in de eerste speelronde van de competitiefase van de Champions League met 0-3 verloren van Borussia Dortmund in het Jan Breydelstadion. Blauw-Zwart toonde zich meerdere malen gevaarlijk tegen BVB en vergat zichzelf te belonen. Dortmund boekte een gevleide overwinning via Jamie Bynoe-Gittens. In de slotfase van de match wist de invaller zijn stempel te drukken door tweemaal te scoren. In het absolute slot wist Serhou Guirassy nog een opmerkelijke strafschop te benutten.

Voor de match gaf hoofdtrainer Nicky Hayen aan dat Club Brugge het DNA van de club wilde tonen in de Champions League. In de beginfase was het Borussia Dortmund dat de lakens uitdeelde en moest doelman Simon Mignolet Blauw-Zwart staande houden.

Vervolgens kroop Club Brugge uit haar schulp en wist Hugo Vetlesen na 12 minuten spelen de lat te raken. Club Brugge deed mee met Dortmund en de kansen gingen over en weer tussen de beide ploegen.

Club Brugge wist goed mee te doen en na 34 minuten spelen wilde Club Brugge een strafschop. Club Brugge wist er razendsnel uit te komen via Tzolis en Nilsson. Tzolis wilde in de zestienmeter langs zijn tegenstander, maar voelde een tikje en ging liggen. De situatie werd te licht bevonden.

Voor de rust wist Andreas Skov Olsen zich nog een aantal keer gevaarlijk te tonen en beide ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand. Het was even aftasten tijdens de start van de match, maar Club Brugge kon met een opgeheven hoofd gaan rusten.

In de tweede helft toonde Club Brugge zich opnieuw dapper in de Champions League. De kampioen van de Jupiler Pro League wist net als Borussia Dortmund meerdere kansen bij elkaar te voetballen.

Het vertrouwen van Club Brugge groeide in de tweede helft. Waar Club Brugge volgens Hayen niet meer dan zeven kansen ging krijgen, bleek niets minder waar. Club Brugge voetbalde met vertrouwen en maakte aanspraak op de voorsprong.

Club Brugge kwam er meerdere keren gevaarlijk uit, maar het was Dortmund dat de leiding nam. De talentvolle invaller Gittens kreeg te veel ruimte van Kyriani Sabbe en mocht uithalen. Via Sabbe en Ordonez dwarrelde de bal in de 77e minuut in het Brugse doel.

Borussia Dortmund toonde zich dominant na het openingsdoelpunt. Hayen bracht Romeo Vermant en Chemsdine Talbi het veld in, maar dit mocht niet baten. In de slotfase deed Gittens het licht uit in het Jan Breydelstadion. Het talent sneed naar binnen en haalde van dichtbij de trekker.

In de absolute slotfase kreeg Club Brugge nog een opmerkelijke strafschop tegen. Er leek weinig aan de hand, maar desondanks bleef de arbiter bij zijn keuze. Guirassy wist vanop de stip Simon Mignolet te passeren.

Uiteindelijk ging Club Brugge met 0-3 onderuit in het eigen huis tegen Borussia Dortmund. Het werd een gevleide zege voor Die Schwarzgelben. Club Brugge toonde zich meer dan degelijk en had meer verdiend tegen de Duitsers.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.