Vrancken, de T1 van KAA Gent, op stage bij Kompany en Bayern München

Vrancken op stage bij Kompany: “Die vedetten zijn helemaal mee in zijn verhaal”

18 september om 23:44

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KAA Gent, was twee dagen op stage bij het Bayern München van Vincent Kompany. Vrancken legt uit wat hij heeft opgestoken bij Bayern en geeft aan dat hij weinig te maken had met de 9-2 zege van Bayern tegen Dinamo Zagreb.

Vrancken vertelt wat hij heeft opgestoken op stage bij Kompany. “Vincent en ik hebben vooral over tactische en technische voetbalzaken gepraat. Je ziet ook de mindset van die hele club en spelersgroep, hoe je daar in die top geraakt en hoe je daar moet blijven ook”, deelt Vrancken via de Podcast van Gent.

Vrancken vertelt verder over de gesprekken met Kompany bij Bayern. “Voor de rest is hij heel open. Het zijn altijd interessante gesprekken. Als je tien keer met iemand praat, en zeker met hem omdat hij zo gebeten is door voetbal, dan kom je tien keer wel op iets uit dat interessant is om mee te pakken”, aldus Vrancken.

Vrancken krijgt vervolgens de vraag hoe het contact tussen hem en Kompany is ontstaan. “Eigenlijk begonnen toen ik coach was van Mechelen. Toen kwam hij zeggen hoe leuk hij Mechelen vond voetballen. Toen zijn we daarover gaan praten en toen is het respect wederzijds alleen maar toegenomen. Zonder dat we echt samengewerkt hebben.”

Bayern won vervolgens met 9-2 van Dinamo Zagreb. Vrancken krijgt tot slot de vraag of dit kwam door zijn tips. “Daar steek ik niet tussen”, lacht Vrancken. “Leuk om te zien dat die vedetten helemaal mee zijn in zijn verhaal, dan kan je bergen verzetten. Laat dat voor ons ook een objectief zijn om voor ons heel hard te werken en een eenzelfde verhaal te schrijven op een constructieve manier, dan kan er veel gebeuren”, besluit Vrancken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.