Ongenoegen van Anderlecht-fans na verliespartij tegen Genk

“Ongenoegen Anderlecht-fans normaal, werden de hele match weggespeeld”

18 september om 21:44
Laatste update: 18 september om 21:44

Bert Sterckx, de journalist van Sporza, was getuige van het ongenoegen van de aanhang van RSC Anderlecht na het verlies tegen KRC Genk in het Lotto Park. Sterckx geeft aan begrip te hebben voor de kritiek van de paars-witte fans.

“Riemer buiten” klonk het na de met 0-2 verloren match van Anderlecht tegen Genk. Sterckx zei er het volgende over. “Het is niet abnormaal dat supporters hun ongenoegen uiten wanneer hun ploeg eigenlijke een hele match weggespeeld is”, citeert Sporza.

Volgens Sterckx was dit niet de eerste keer dat Anderlecht dit seizoen werd weggespeeld in de Jupiler Pro League. “Op Union werd Anderlecht nog méér weggespeeld dan gisteren. Toen pakten ze nog een punt. Misschien heeft dat een en ander verdoezeld”, aldus Sterckx.

Tegen Genk viel er weinig te verdoezelen. “Al vond ik de sfeer zeker niet vijandig. In het begin waren de fans nog redelijk geduldig en positief. Het boegeroep is pas later in de match gekomen. Pas op het einde was de sfeer negatief en liet een groot deel zijn ontgoocheling blijken”, besluit Sterckx.