OHL-trainer Garcia geschorst voor wedstrijden tegen Gent en Kortrijk

OHL-trainer Garcia geschorst voor twee wedstrijden: Gent en Kortrijk

18 september om 18:43

OHL-trainer Oscar Garcia is door het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal van de KBVB gestraft met een schorsing van twee wedstrijden. Deze sanctie volgt op een incident na de wedstrijd STVV-OHL.

Garcia weigerde de hand te schudden van scheidsrechter Bourdeaud’hui. De coach vond dat de scheidsrechter een overtreding op Ignace N’Dri niet had bestraft, wat leidde tot de winnende goal voor STVV.

De scheidsrechter beschuldigde Garcia ervan de hand "op een provocatieve manier" te hebben geweigerd en reageerde met een rode kaart. Dat lezen we in Het Nieuwsblad. Hoewel het bondsparket deze handeling als een "belediging of obsceniteit" beschouwde en twee speeldagen schorsing eiste, oordeelde het DCP dat de gedraging weliswaar "grof en onbeleefd" was.

De bond oordeelde echter dat de actie niet als een directe belediging kon worden gekwalificeerd. Hierdoor werd de schorsing met één wedstrijd verminderd. Daarnaast wordt een uitgestelde schorsing van december 2023 nu omgezet in een effectieve straf. 

OH Leuven heeft aangegeven akkoord te gaan met de beslissing, maar het bondsparket behoudt zich het recht voor om in beroep te gaan. Als de schorsing definitief is, mist Garcia de wedstrijden tegen KV Kortrijk en KAA Gent.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.