Domper voor Club NXT in slotfase: 1-1 gelijkspel met Dortmund in Youth League

Club NXT geeft in absolute slotfase voorsprong uit handen: gelijkspel met Dortmund

18 september om 17:30

Club NXT begon aan hun UEFA Youth League-campagne met een thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Borussia Dortmund. De jonge Bruggelingen gaven in de slotfase een 1-0 voorsprong nog uit handen. Eindresultaat: 1-1.

Het team van coach Robin Veldman domineerde bij momenten de eerste helft, zonder al te veel grote kansen te creëren. De doorbraak kwam echter vlak voor rust toen aanvoerder Alejandro Granados de bal heerlijk in het dak van het doel knalde en zo zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Kort daarna kreeg Brugge nog de kans om via een penalty de score uit te breiden, maar Kaye Furo slaagde er niet in om de Duitse doelman te verschalken.

In de tweede helft bleef de wedstrijd gelijk opgaan, met Dortmund dat aandrong op een gelijkmaker. Club NXT hield echter stand, mede dankzij sterk verdedigend werk van onder meer Jorne Spileers centraal achterin. Veldman wisselde na 75 minuten Furo en Lund Jensen voor Amengai en Wameso om nieuwe energie in de ploeg te brengen. Ondanks enkele dreigende aanvallen van de Duitse bezoekers leek Club op weg naar een knappe overwinning.

De domper volgde echter in de absolute slotfase. Drie minuten voor tijd slaagde Kjell Wätjen erin om de gelijkmaker te scoren voor Dortmund, waardoor Club NXT een dure overwinning uit handen gaf. Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel, een frustrerend resultaat voor de jonge Bruggelingen die de overwinning zo dicht binnen bereik hadden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.