Courtois overtuigt opnieuw tijdens CL-wedstrijd: ‘Terugkeer van de koning’

18 september om 17:44

De Spaanse media waren vol lof over Thibaut Courtois na zijn indrukwekkende optreden voor Real Madrid in de Champions League-wedstrijd tegen Stuttgart. Volgens het dagblad Marca was de overwinning van 3-1 grotendeels te danken aan Courtois.

Courtois haalde opnieuw uit met een aantal cruciale reddingen in de eerste helft. Met de kop “De terugkeer van de koning” benadrukte Marca de status van Courtois in Real Madrid. In de eerste helft alleen al maakte hij vijf cruciale reddingen.

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd prees Carlo Ancelotti zijn doelman nogmaals. “Hij is op dit moment de beste keeper ter wereld en ik heb keepers van topniveau gecoacht,” verklaarde de Italiaanse coach, geciteerd door RTBF

Courtois heeft zijn status als absolute wereldtop bevestigd met zijn prestaties, en volgens Ancelotti overtreft hij op dit moment alle andere keepers. Zijn indrukwekkende record van negen clean sheets in twaalf wedstrijden sinds zijn terugkeer van blessure bewijst dit nogmaals.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.