Kan Charleroi verrassen en grijpt De Mil naar een top 6 plek?

De Mil over mogelijke top 6 voor Charleroi: “Zijn er nog niet, nog niet constant genoeg”

18 september om 18:32
Laatste update: 18 september om 17:35

Rik De Mil blikte tijdens een gesprek bij La Tribune terug op de sterke seizoensstart van zijn team. Charleroi staat momenteel op de derde plaats in de Pro League, slechts één punt achter topclubs KRC Genk en Club Brugge

Ondanks deze veelbelovende positie blijft De Mil realistisch en voorzichtig over de ambities van zijn ploeg. “We hebben iets gecreëerd met de groep. We werken heel hard in de trainingen, harder dan voorheen. Ik ben heel veeleisend,” aldus De Mil, geciteerd door RTBF.

De 43-jarige coach, die eerder bij Club Brugge en Westerlo werkte, benadrukt de groei van het team sinds zijn komst eind vorig seizoen. Hij slaagde er toen in om de club te redden van degradatie. Nu, met 12 punten uit zeven wedstrijden, lijkt Charleroi weer aan de weg naar boven te timmeren.

Toch vindt De Mil het nog te vroeg om te spreken over een mogelijke plaats in de top zes aan het einde van het seizoen. “We zijn er nog niet,” verklaarde de coach. “Sinds het begin van het seizoen spelen we goed, maar we zijn nog niet constant genoeg. Vooral tegen ploegen uit de top 6. De eerste helft tegen Antwerp was niet geweldig en tegen Union speelden we ook niet ons beste voetbal.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.