Voormalig WK-topscorer van Italië Schillaci (59) overleden

Juventus bevestigt: voormalig WK-topscorer Schillaci (59) overleden

18 september om 12:28

Salvatore (Totò) Schillaci is op 59-jarige leeftijd overleden op Sicilië. De oud-voetballer en WK-topscorer in 1990 leed aan darmkanker.

Schillaci kwam in zijn carrière uit voor Messina, Juventus, Internazionale en Júbilo Iwata in Japan. De Italiaanse spits werd echter pas echt bekend bij het grote publiek toen hij boven zichzelf uitsteeg op het WK in 1990. Tijdens het toernooi in eigen land scoorde Schillaci zes keer en daarmee won hij de gouden schoen op een toernooi met grootheden als Diego Maradona, Jürgen Klinsmann en Gary Lineker. Schillaci kwam in totaal tot zestien interlands.

De geboorteplaats van Schillaci is Palermo, op het eiland Sicilië. Daar werd de spits begin september al opgenomen in het ziekenhuis omdat het niet goed met hem ging. Schillaci leed al een tijdje aan darmkanker en ging al meerdere keren onder het mes voor de ziekte. Op 59-jarige leeftijd overleed Schillaci. In totaal speelde de Italiaan 120 wedstrijden in de Serie A, waarin hij 37 keer wist te scoren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.