Niet Mbappé of Vinicius, maar Courtois grote man bij Real

Messcherpe Courtois behoedde Real Madrid en krijgt trofee voor 'Man van de Match'

18 september om 11:44

Wereldsterren als Jude Bellingham, Kylian Mbappé of Vinicius Junior ten spijt, de eerste 'Man van de Match'-trofee van Real Madrid in de vernieuwde Champions League ging naar ... Thibaut Courtois. Onze landgenoot onderstreepte nog maar eens zijn onversneden klasse.

Een thuiswedstrijd tegen VFB Stuttgart, het leek het ideale aperitief voor Real Madrid om eens te proeven van het gloednieuwe CL-format. Dat viel toch zwaar op de maag. Vooral in de openingsfase zag de titelverdediger sterretjes. Enkel dankzij een messcherpe Courtois kwam het niet op achterstand. In totaal pakte de doelman uit met zes reddingen, goed genoeg om bekroond te worden als uitblinker van de wedstrijd.

Uiteindelijk trok Real Madrid met 3-1 aan het langste eind. Deniz Undav wist Courtois dus wel te vloeren, maar hij deed dat met een onhoudbare kopbal van dichtbij in de winkelhaak. Voor het overige redde Courtois meermaals de meubelen. Niet voor het eerst. Van de laatste 35 gekadreerde doelpogingen die hij op het kampioenenbal te verwerken kreeg, stopte Courtois er 30. Dat is een doelman op wie je kan bouwen, beseft Carlo Ancelotti ook.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.