Verlinden neemt het op voor Mignolet: "Veel te veel gewoon"

Verlinden neemt het op voor Mignolet: "Mensen vinden dat allemaal maar normaal"

18 september om 10:12

Als Club Brugge een kans wil maken op een mooi resultaat tegen Borussia Dortmund, zal het Simon Mignolet kunnen gebruiken. De afgelopen weken groeide de ervaren doelman alvast weer naar zijn hoogvorm toe. Dany Verlinden breekt een lans voor zijn lotgenoot.

In september haalde Club het tegen zowel Cercle Brugge als KV Kortrijk met 3-0, maar toch waren er ook in die overwinningen enkele bange momentjes. Gelukkig pakte Mignolet uit met enkele prima reddingen. Het zal hem zelf ook deugd doen, nadat de Limburger afgelopen seizoen wel eens wat meer kritiek te slikken kreeg dan gebruikelijk. "De mensen zijn veel te veel gewoon van hem", neemt Verlinden bij Het Laatste Nieuws zijn verdediging op zich.

Gezien zijn enorme staat van dienst ligt Mignolet onder een vergrootglas, aldus het voormalige Club-icoon. "Elke week verwachten ze onmogelijke reddingen. Terwijl elke keeper wel eens een foutje maakt. En die foutjes enorm worden uitvergroot." Bij topspelers zetten die tegenslagen enkel aan tot betere prestaties, benadrukt Verlinden.

Als keeper is het niet altijd eenvoudig om een overtuigende wedstrijd af te werken. "Mignolet is iemand die altijd een enorme dominantie op de mat brengt. In zijn beginperiode bij Club was hij héél sterk en héél dominant aanwezig. Met veel spectaculaire reddingen ook", herinnert Verlinden zich. Die geweldige binnenkomst heeft de lat erg hoog gelegd. Voor Mignolet is het de laatste tijd nog maar moeilijk om daarover te springen, althans in de ogen van zijn criticasters. "Dan vinden de mensen dat allemaal maar normaal", besluit Verlinden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.