Stuttgart speelt gelijk bij Real, Bayern verslaat Zagreb, Sporting wint van Lille

Real ontsnapt tegen Stuttgart na treffer Undav, Debast overtuigt met wereldgoal

17 september om 23:16

VfB Stuttgart heeft dinsdagavond bijna voor een stunt gezorgd bij Champions League-titelhouder Real Madrid. De Duitsers stevenden lang af op een 1-1 gelijkspel, maar Antonio Rüdiger en invaller Endrick zorgde vlak voor tijd alsnog voor een Spaanse zege. Verder hielp Zeno Debast met een wereldgoal Sporting CP aan winst tegen Lille OSC.

Real Madrid - Stuttgart
Real kroonde zich in juni ten koste van Borussia Dortmund tot kampioen van de Champions League. Niet lang daarna maakte het de langverwachte komst van Kylian Mbappé bekend. Niets leek een overwinning op Stuttgart dan ook in de weg te staan. Pas na 46 minuten spelen was het raak. Mbappé was het eindstation van een mooie aanval, waarin vooral de weergaloze pass van Aurélien Tchouaméni opviel. Het is voor de Fransman zijn eerste miljardenbal-goal voor de Spaanse topclub.

Real, dat in de eerste helft al een aantal keer goed weg kwam tegen het moedige Stuttgart, leek in eigen huis te gaan winnen. Tot het aanbreken van de 68ste minuut. Toen tekende Deniz Undav voor de gelijkmaker. De spits kopte raak na een afgeslagen hoekschop. Stuttgart mocht een kwartier dromen van een topresultaat, maar uiteindelijk zorgde uitgerekend Rüdiger, voormalig speler van de Zuid-Duitse club, voor de 2-1. Endrick tekende in de slotminuten nog voor de 3-1.

Sporting Portugal - LOSC Lille
Debast is nog niet helemaal zeker van een basisplek bij Sporting, maar kreeg tegen Lille wel de kans om zich te tonen. De Franse club zit in een moeilijke periode en had ook geen antwoord op Viktor Gyökeres, die dit seizoen in bloedvorm verkeert en de Portugezen op voorsprong bracht.

Net voor rust kreeg Gomes nog een tweede gele kaart voor Lille en leek de wedstrijd al helemaal gespeeld. Voor de Franse bezoekers was het helemaal boeken toe toen Debast met een fenomenale knal voor de 2-0 eindstand kon zorgen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.