Het Bayern München van Kompany wint met 9-2 van Dinamo Zagreb

Bayern München walst over Dinamo Zagreb, Kompany mag 9 (!) keer juichen

17 september om 23:06

Vincent Kompany maakte dinsdag zijn debuut als trainer in de Champions League. Het werd een debuut om nooit meer te vergeten. Zijn Bayern München won immers met 9-2 van Dinamo Zagreb.

Onder Kompany is Bayern München nog foutloos in de Bundesliga. De Duitse recordkampioen begon met een negen op negen aan het seizoen. Zaterdag wonnen Kompany en co nog met 6-1 van Holstein Kiel en dinsdag gingen de schietoefeningen gewoon door.

Kane neemt record van Rooney af
Kane die tegen Holstein Kiel nog drie keer scoorde, begon tegen Dinamo Zagreb opnieuw in de basis en legde er nu … vier in het mandje. Kane scoorde zijn eerste doelpunt van de avond vanaf elf meter. De spits evenaarde zo het Champions League-record van Wayne Rooney. Tot dinsdag was Rooney met 30 doelpunten de Engelsman die het vaakst scoorde in het Kampioenenbal. Daarna werd Kane dus alleen recordhouder.

Ondanks een vroege penaltymisser van Gnabry leek de match al aan de rust gespeeld. Kane, Guerreiro en Olise zorgde voor 3-0 na 45 minuten. In het begin van de tweede helft toonde Dinamo Zagreb zijn tanden. In de 50e minuut stond het immers plots 3-2 na goals van Petković en Misic.

Record voor Kompany
Bayern München reageerde gepast op de tegentreffers en zette zelf nog 6 keer de netten bol. Kane maakte er nog drie. Olise pikte ook na de rust zijn goaltje mee en de andere goals kwamen op naam van Sané en Goretzka. Kompany mocht tevreden zijn. Kompany en Bayern zijn trouwens een record rijker. Het is de eerste keer dat één ploeg in één Champions League-duel negen keer scoort.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.