Wedstrijdverslag Juventus - PSV

PSV-defensie ziet zwaar af en gaat in Italië kansloos onderuit tegen Juventus

17 september om 20:37
Laatste update: 17 september om 20:40

PSV is er niet in geslaagd om de zegereeks in de Eredivisie ook in de Champions League voort te zetten. De Eindhovenaren gingen mede dankzij een dure fout van Joey Veerman kansloos met 3-1 onderuit bij Juventus

Na de succesvolle Champions League-campagne van vorig seizoen, waarin PSV de achtste finale bereikte, hoopten de mannen van Peter Bosz dit seizoen nog hogere ogen te gaan gooien in het miljardenbal. Het Europese seizoen werd afgetrapt met een zwaar uitduel bij Juventus.

PSV, met Rode Duivel Johan Bakayoko in de basis, begon aardig aan het duel bij De Oude Dame. De Eindhovenaren zochten in de eerste minuten de aanval en dat leidde tot kansjes voor Veerman en Guus Til. Scoren deed de ploeg van Bosz echter niet. Na negentien minuten liet Juventus via Nicolás González voor het eerst van zich horen. De aanvaller kon nét niet koppen. Dat bleek een voorbode voor meer Turijns gevaar, want één minuut later was het wel raak. Kenan Yildiz sneed naar binnen en schoot geweldig raak in de verre kruising: 1-0.

Daarna leek PSV het helemaal kwijt te zijn. In de 24e minuut wist Joël Drommel met een fenomenale redding de 2-0 van Weston McKennie te voorkomen. Drie minuten later was het na balverlies van Veerman en zwak verdedigen van Matteo Dams alsnog raak via de Amerikaan. Til zorgde na een halfuur nog voor een schot, maar dat werd geblokt. Vlak voor rust kwam PSV nog goed weg. Een schot van Koopmeiners vloog net niet binnen, waardoor er bij rust 2-0 op het scorebord bleef staan.

Na de thee veranderde het spelbeeld amper. PSV probeerde af en toe de aanval te zoeken, maar zonder succes. Beide ploegen waren zeven minuten onderweg toen de 3-0 in het netje lag. Weer was het Veerman die de bal verloor aan Koopmeiners. Via Dusan Vlahovic belandde de bal bij González, die knap raak schoot. Bosz probeerde met het inbrengen van Ismael Saibari en Noa Lang nog wat terug te komen. Ondanks dat Juve nog kansen kreeg op nóg en goal, bleef het dankzij een goed spelende Drommel bij 3-0. In de absolute slotfase wierp de wissel van Bosz nog zijn vruchten af: Saibari zorgde voor de eretreffer: 3-1.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.