Real Madrid aast op Rodri

'Real Madrid wil toptransfer gaan realiseren en Man City beroven van Rodri'

17 september om 19:50

Real Madrid aast op de handtekening van Rodri. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde The Athletic. Manchester City wil een vertrek koste wat kost voorkomen en hoopt nog voordat De Koninklijke toe kan slaan het contract van de topmiddenvelder te verlengen. 

Rodri heeft bij City nog een contract tot medio 2027. Als het aan de Engelse topclub ligt, wordt zijn verblijf in Manchester verlengd. Real denkt daar anders over. De huidige Champions League-kampioen wordt gezien als de enige andere Europese topclub die vermogend genoeg is om de Spaanse middenvelder in te lijven. 

City vreest volgens The Athletic al een tijdje dat Carlo Ancelotti en co. in Engeland aankloppen voor de diensten van Rodri. Die dag lijkt steeds dichterbij te komen. Iemand die mogelijk een rol zou kunnen spelen in een transfer, is Daniel Carvajal. De rechtsback van Real zou zijn landgenoot bij het Spaanse nationale elftal al meerdere malen op het hart hebben gedrukt dat hij naar Bernabéu moet verkassen. 

Gemakkelijk zal dat echter niet gaan. Real weet dat het heel diep in de buidel zou moeten tasten, iets waar het op korte termijn waarschijnlijk niet toe in staat is. Het megaproces van City zou daar eventueel wel verandering in kunnen brengen.  De club uit de Premier League wordt aangeklaagd voor het overtreden van 115 financiële regels tussen 2009 en 2018.

Als daar bepaalde sancties uit voortvloeien, moet City mogelijk uit noodzaak spelers gaan verkopen. In dat scenario zou Real toe kunnen slaan om Rodri, een geboren Madrileen, in te lijven.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.