Fink over plan van KRC Genk tegen RSC Anderlecht in Lotto Park

Fink over plan Genk tegen Anderlecht: “Gaan ze vol voor hun eigen publiek?”

17 september om 15:46

Thorsten Fink, de hoofdtrainer van KRC Genk, staat woensdagavond met de Genkies tegenover RSC Anderlecht in het Lotto Park. Fink wordt gevraagd of Genk gaat inspelen op het feit dat Brian Riemer, de oefenmeester van Anderlecht, geviseerd wordt door het Brusselse publiek door te komen met een sterk wedstrijdbegin.

Fink geeft aan dat Genk vasthoudt aan het originele wedstrijdplan. “De ervaring leert me dat dat soort plannen ook vaak mislukt. We gaan doen wat we altijd doen. De spelers krijgen kort mee hoe Anderlecht opbouwt en verdedigt en wat we daar tegenover stellen”, citeert Het Belang van Limburg Fink.

Fink vertelt verder dat het ook nog maar de vraag is wat Anderlecht gaat doen met de beelden van Genk tegen Cercle Brugge. “Weerhoudt hen dat om hoog druk te zetten? Of gaan ze vol voor eigen publiek? We bereiden onze spelers zo goed mogelijk voor, verder ga ik me hier niet uitlaten over de tegenstrever. Ik weet alleen dat het een team is met veel individuele kwaliteit. Ik zie veel spelers met snelheid en een actie, maar die hebben wij ook”, besluit Fink.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.