Alisson laat zich uit over CL-opzet

Alisson laat zich uit over CL-opzet: "Dan kan je niet meedoen op hoogste niveau"

17 september om 10:30
Laatste update: 17 september om 10:51

Alisson Becker is niet te spreken over de nieuwe opzet van de Champions League. De Liverpool-doelman begrijpt waarom er meer wedstrijden gespeeld worden, maar benadrukt dat dit niet goed is voor de spelers.

"Er wordt aan spelers helemaal niet gevraagd wat ze ervan vinden dat er meer wedstrijden bijkomen", vertelt Alisson op de persconferentie voor het Champions League-duel met AC Milan. "Misschien doet onze mening er niet toe, maar iedereen weet wat wij denken." 

"Iedereen is er moe van", gaat de Braziliaanse goalie verder. "Het is gewoon een kwestie van met iedereen om de tafel zitten en naar alle betrokkenen luisteren. Want we snappen dat de media, televisie, UEFA, FIFA, Premier League en andere competities ook een belang hebben."

Alisson benadrukt dat de spelers alle kanten van het verhaal begrijpen, maar dat het voor  de gezondheid van de voetballers niet goed is. "We zijn niet dom, we begrijpen dat. En we snappen dat mensen meer wedstrijden willen. Wij willen alles geven voor het voetbal. En als je moe bent kan je niet meedoen op het hoogste niveau."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.