Ten Hag over speelkansen Antony bij Manchester United

Winger van 95 miljoen wacht op speelkansen bij Man United, 'Moeten het verdienen'

17 september om 08:17

Antony gaat bij Manchester United pas speeltijd krijgen als hij dat volgens Erik ten Hag verdient. De 54-jarige manager wordt voor de League Cup-wedstrijd tegen Barnsley gevraagd naar de Braziliaanse buitenspeler die in de zomer van 2022 voor 95 miljoen euro over kwam van Ajax. 

Dit seizoen speelde Antony pas één minuut. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion kreeg hij een korte invalbeurt, in de overige drie Premier League-wedstrijden bleef hij op de bank. Op het persmoment in aanloop naar het duel met Barnsley krijgt Ten Hag de vraag of Antony speeltijd krijgt tegen de nummer zeven van de League One. "We zullen zien hoe de opstelling eruitziet", laat de manager het in het midden.

Ten Hag geeft dus niet prijs of Antony een basisplaats krijgt. De Nederlander wil zelfs niet zeggen of de vleugelaanvaller speeltijd krijgt. "We trainen elke dag en spelers moeten het verdienen. Als de instelling goed is en ze laten zich zien op de trainingen, dan gaan ze spelen."

United en Barnsley staan dinsdag in de derde ronde van de League Cup tegenover elkaar. Twee seizoenen geleden wonnen The Mancunians het tweede bekertoernooi van Engeland.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.