De Mil doet Heymans herleven bij Charleroi: "Heb er lang met hem over gesproken"

16 september om 21:59

De topschutter is ons land is momenteel Daan Heymans. Enigszins verrassend, omdat hij vorig seizoen amper de weg naar doel vond. Dat teerde ook bijzonder hard op hem, maar onder Rik De Mil kon de middenvelder helemaal herleven.

Het was vorig seizoen vrij duidelijk dat Heymans niet helemaal goed in zijn vel zat. De gemiste kansen en pech leverden hem kritiek op van de eigen fans, maar zorgden ook voor een verlies aan zelfvertrouwen bij de middenvelder.

"Dat was ook mijn probleem onder Mazzu, ik zat in een negatieve spiraal en begon al snel te klagen en te foeteren", geeft Heymans aan bij Extra Time.

Er kwam uiteindelijk pas echt verandering in na de komst van Rik De Mil, die als eerste taak bij Charleroi meteen aan de slag ging met Heymans. "Ik zat in een negatieve flow en heb daar met De Mil een lang gesprek over gehad. In de Play-Downs begint het dan te veranderen want je begint te winnen, je scoort en dan begint alles goed te lopen", aldus Heymans.

Uiteindelijk lijkt dat ook helemaal geholpen te hebben en is Heymans bezig aan een uitstekend seizoen, met inmiddels al zes doelpunten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.