Vincent Kompany over Rode Duivels

Kompany ziet genoeg kwaliteit bij Rode Duivels: "Maar mayonaise moet ook pakken"

16 september om 19:20
Laatste update: 16 september om 21:34

De Rode Duivels konden in de afgelopen interlandbreak opnieuw niet helemaal overtuigen. Vincent Kompany wil zich als ex-Rode Duivel en ex-aanvoerder echter niet te kritisch opstellen. 

Kompany wil naar eigen zeggen uitblinken in het "loyaal zijn". "Ik wil ze blijven ondersteunen", begint Kompany voor de camera van DAZN. "Ik weet het, het is leuk om een keer kritisch te doen en de vinger op de wonde te leggen. Maar ik wil dat niet doen."

De huidig coach van Bayern München ziet dat er kwaliteit genoeg is bij de Rode Duivels én dat er heel wat talent zit aan te komen. "Als je ziet me de jongens als Bakayoko, Doku, Duranville, noem maar op", stelt Kompany. "Maar in een land met 11 miljoen inwoners gebeurt dat niet op één-twee-drie. Frankrijk heeft een reservoir en die kunnen zes ploegen opstellen. Bij ons duurt dat iets langer en moet de mayonaise ook pakken."

Volgens Kompany mogen we als België nog altijd van geluk spreken dat er opnieuw een talentvolle generatie hopelijk kan doorbreken. "Maar het zal niet altijd makkelijk zijn", klinkt het. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.