Alexandre Stanic mocht invallen bij Royal Antwerp 2-0 Union SG

Stanic mocht kort invallen bij Antwerp: 'Enorm stimulerend voor hele jeugdwerking'

16 september om 18:40

Royal Antwerp FC kon zondag winnen van Union Saint-Gilloise. De wedstrijd eindigde op 2-0. Na de rode kaart voor Kevin Mac Allister stond Antwerp een half uur met een mannetje meer op het veld. Zo mocht op het einde de 19-jarige Alexandre Stanic nog kort invallen. 

Volgens Sepp De Roover, coach van de Young Reds in 1e Nationale, is het fantastisch voor de hele jeugdwerking. 'Heel leuk voor die jongen en uiteindelijk is dat ook ons hoofddoel: jonge gasten klaarstomen voor het eerste elftal', aldus De Roover op X. 'Hij traint deels met de A-kern en deels met ons. Dat hij meteen mocht invallen maakt het alleen maar mooier.'

'En dat werkt enorm stimulerend voor de hele jeugdwerking', gaat de coach verder. 'Vandeplas mocht enkele weken terug ook al eens mee met de A-pleog en Milan Smits is er geregeld bij. Zo zien die jonge gasten dat er wel degelijk kansen komen voor wie hard werkt.'

De boomlange aanvaller maakste slechts twee maanden geleden de overstap van Jong KV Mechelen naar Royal Antwerp. Daarvoor was hij eerder actief in de jeugd van KSC Lokeren-Temse, RSC Anderlecht, Antwerp en het Italiaanse Pisa.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.