Finn Dicke na SK Beveren 3-2 Jong Genk over Marink Reedijk ex RSC Anderlecht

Dicke blij met coach Reedijk (ex-RSCA) bij SK Beveren: "Heel rustig, maar ook fanatiek langs de lijn"

16 september om 18:01
Laatste update: 16 september om 23:16

SK Beveren kon zondagmiddag op de valreep winnen met 3-2 van Jong Genk. Na afloop reageerde de 20-jarige Finn Dicke op de wedstrijd. De Nederlander lijkt daarnaast erg tevreden met coach Marink Reedijk, die vorig seizoen nog aan het roer stond bij de RSCA Futures. 

SK Beveren begon erg sterk aan de wedstrijd, maar vergat zichzelf te belonen. "Ik had persoonlijk zelf ook een kans en ik vind dat ik die er gewoon in moet schieten", is Dicke eerlijk op de sociale media van SK Beveren. "Ik denk als je dat vroeger in de wedstrijd afmaakt en 2-0 voorkomt, dan speel je natuurlijk comfortabeler. We hadden het onzelf, en ik ook, het team een stuk makkelijker kunnen maken. Maar daarom des te blijer dat we de winst nog pakken."

SK Beveren kiest naast de ervaring van Anthony Limbombe, Alexander Corryn en Dries Wuytens echter vooral voor jong geweld. "We hebben een jong getalenteerd team, met oude spelers die de jongens kunnen helpen", zegt Dicke. "Met een coach die heel rustig is maar die ook heel fanatiek langs de lijn staat. Ik vind het heel leuk om hier te spelen", aldus de jonge middenvelder. 

SK Beveren is zo na vier speeldagen nog steeds ongeslagen. Terwijl het kon winnen van Lommel en Jong Genk, speelde het eerder ook twee keer gelijk tegen KAS Eupen en Club Luik. Geen slechte start voor de 31-jarige Reedijk met z'n team. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.