Wesley (ex-Club Brugge) speelt malaise van zich af met... Lamkel Zé

16 september om 13:16
Laatste update: 16 september om 13:21

De carrière van Wesley Moraes staat de laatste jaren op een laag pitje. De ex-aanvaller van Club Brugge komt er na heel wat blessureleed terug bovenop. Ook zondag kon hij er weer twee maken. 

In 2019 werd Wesley nog de duurste transfer aller tijden in de Jupiler Pro League. Hij werd toen voor 25 miljoen euro door Club verkocht aan Aston Villa. Bij Villa was de Braziliaan een flop. Door zware knieproblemen kwam hij er amper 24 keer in actie, waarin hij vijf doelpunten kon maken. Uitleenbeurten aan Club Brugge, SC Internacional uit Brazilië en Levante brachten geen beterschap.

Vorig seizoen speelde Wesley bij Stoke City in The Championship, waar hij geen enkel doelpunt kon maken. In de zomer vertrok hij transfervrij naar Fatih Karagümrük, waar hij nu de spitsbroeder is van de veelbesproken Didier Lamkel Zé. In de Super Lig heeft Wesley, inmiddels 27 jaar oud, wél een vliegende start genomen.

In de eerste vijf wedstrijden van dit nieuwe seizoen heeft Wesley al vier doelpunten gemaakt. Tegen Ankaragucu had hij zelfs maar elf minuten nodig om er twee binnen te leggen. Een hoopgevende start voor Wesley, die hopelijk dit seizoen blessurevrij kan blijven.