15 september om 18:04

Charles De Ketelaere en Koni De Winter hebben een goede zondag achter de rug. Beide landgenoten kwamen met respectievelijk Atalanta en AS Roma in actie én waren ook bijzonder belangrijk voor hun ploeg.

Genoa – AS Roma (1-1)
Voor Alexis Saelemaekers, die in de basis begon bij AS Roma, werd het een minder prettige namiddag. Zijn ploeg leek nochtans lang op weg naar de zege na een treffer van Atem Dovbyk, maar gaf die uiteindelijk nog uit handen.

In het absolute slot kon De Winter met een bijzonder belangrijk doelpunt de bordjes weer op gelijke hoogte brengen. Een treffer waardoor Genoa het gelijkspel beet heeft en zich op de negende plek kon nestelen. AS Roma blijft achter met drie punten en staat op de vijftiende plek.

Atalanta – Fiorentina (3-2)
Ook voor De Ketelaere werd het een bijzonder prettige namiddag. Zijn ploeg kreeg het aanvankelijk wel moeilijk en zag Lucas Martinez Quarta de bezoekers uit Firenze op voorsprong brengen. Enkele minuten later stond het echter werd 1-1 na een goede kopbal van Mateo Retegui.

Moise Kean zorgde iets na het half uur echter weer voor de voorsprong van Fiorentina. Daarna kon De Ketelaere zijn duivels helemaal ontbinden. Net voor rust zorgde hij voor de gelijkmaker van Atalanta, amper een minuut later hielp hij met een assist Ademola Lookman aan de treffer en Atalanta aan de winst.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.