De Bosuil aan het feest, Antwerp pakt knappe en overtuigende zege tegen Union

15 september om 15:25

Royal Antwerp FC heeft een deugddoende zege weten pakken. Het is er in eigen huis nog eens in geslaagd om een driepunter te boeken tegen een topploeg. Tegen Union SG was het vrijwel de hele wedstrijd baas én zag het dan ook beloond worden: 2-0.

Een logische en verdiende zege van Antwerp, daar is geen twijfel over. Al vroeg in de partij kon The Great Old de wedstrijd helemaal naar hun hand zetten en zag het dan ook bijna beloond worden met een vroeg doelpunt van Gyrano Kerk. De VAR zag er echter (terecht?) een fout in van Kerk eerder in die actie en keurde het na herbekijken van de beelden van Lawrence Visser ook af.

Niet getreurd voor Antwerp, want het bleef gewoon de betere op het veld, zonder Moris echt aan het werk te zetten. Halfweg de eerste helft leek hij wel in actie te moeten komen toen na een terechte strafschop na hands van Castro-Montes. Janssen plaatste zich achter de bal, maar kreeg die niet binnen het kader en werd achteraf ook wat uitgedaagd door de Union-doelman.

Geen doelpunt voor Janssen of Antwerp tot de rust, al kon de Bosuil na rust uiteindelijk wel aan het feest. Het was diezelfde Janssen die iets na de pauze The Great Old toch verdiend op voorsprong kon brengen en Moris zelf lik op stuk gaf door hem ook uit te dagen. Al leverde hem dat een gele kaart op.

Die kaarten kwamen er snel onder Visser, die ook Mac Allister iets daarna zijn tweede gele en dus rode kaart gaf. Union kwam nooit helemaal in de wedstrijd en die rode kaart bracht helemaal gene beterschap. De Brusselaars hadden de moed opgegeven en zagen Chery uiteindelijk nog de 2-0 scoren. Aanvankelijk werd die treffer afgekeurd, maar na goed VAR-werk kon er toch gevierd worden door de Antwerpse fans.

De Bosuil aan het feest, al zeker toen men ook nog Dennis Praet zijn JPL-comeback zag vieren. Het werd uiteindelijk nog een wat onzichtbare comeback voor de voormalige Gouden Schoen, maar wel eentje waarin hij meteen winst kon vieren met Antwerp.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.