Van specialist naar spits met zorgen, Janssen mist opnieuw strafschop bij Antwerp

16 september om 11:44
Laatste update: 16 september om 11:44

Vincent Janssen zit in de problemen bij Royal Antwerp FC. Althans, toch als hij een strafschop moet nemen. In het verleden werd hij nog een echte specialist genoemd, maar dat kunstje lijkt hij nu verleerd te zijn.

Bij een 0-0 stand kreeg Janssen de kans om Antwerp op voorsprong te brengen tegen Union, maar schoot hij opnieuw niet in doel. Voor de Nederlander inmiddels al zijn vijfde gemiste strafschop in Antwerpse loondienst. Nochtans, in het verleden miste hij amper tot nooit.

Sterker nog, voor zijn periode bij Antwerp had de Nederlander slechts één strafschop gemist in zijn carrière, in de zomer van 2021 toen hij uitkwam voor het Mexicaanse CF Monterrey. Er was toen echter nog geen vuiltje aan de lucht en hij werd benoemd als strafschoppennemer bij Antwerp. Met succes ook, want hij scoorde zeven keer na elkaar een penalty voor The Great Old.

In mei van vorig jaar liep het echter mis en wist hij een strafschop tegen KRC Genk niet te scoren. Daarop miste hij nog twee penalty's tegen RWDM en ook ééntje tegen Eupen. Hij scoorde wel nog tegen Standard en OHL, maar zit na zijn gemiste strafschop tegen Union nu wel al aan vijf gemiste pogingen. Voor Jonas De Roeck nu ook het signaal om aan een andere strafschoppennemer te denken?

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.