AZ dankzij heldenrol Troy Parrott langs sc Heerenveen

Wat een overwinning voor Martens en co, 9(!)-1 tegen de troepen van Van Persie

14 september om 23:04

Het AZ van onze landgenoot Maartens Martens heeft sc Heerenveen zaterdagavond eenvoudig opzij weten te zetten. In een doelpuntrijk duel werd het uiteindelijk 9-1 (!) voor de Alkmaarders tegen de troepen van Robin van Persie. Troy Parrot was met vier doelpunten de grote man.

Al binnen vijf minuten wees alles erop dat het een makkelijke avond zou worden voor de thuisploeg: Sven Mijnans zette AZ met zijn tweede treffer van het seizoen op het juiste spoor. Luuk Brouwers deed namens de Friezen nog wat terug, maar de Heerenveen kon niet lang teren op de gelijkmaker.

Vier minuten na de goal van Brouwers, maakte Parrott zijn eerste van de avond. De voorsprong waarop AZ dankzij de spits kwam, werd uiteindelijk enkel nog uitgebreid.

Na rust waren Parrott en AZ helemaal los. De 3-1, 4-1 en 5-1 volgden elkaar snel en kwamen allemaal op naam van de Ier, die de wedstrijd eigenhandig in het slot gooide. Zo was de wedstrijd al na 56 minuten beslist. Ibrahim Sadiq, Mexx Meerdink, Kristijan Belic en Zico Buurmeester maakten er voor de ploeg van Robin van Persie een nóg pijnlijkere avond van, door een eindstand van 9-1 op het scorebord te zetten.

Dankzij de belangrijke driepunter, blijft AZ in het spoor van koploper PSV, dat eerder op de dag goede zaken deed. Het verschil tussen de nummers één en twee van de Eredivisie is nu twee punten. Heerenveen is terug te vinden op de twaalfde plek.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.