Opvallend: Seys, Simic en andere jonkies dragen ander shirt dan ploegmaats

15 september om 17:52
Laatste update: 15 september om 17:52

Het is misschien opgevallen in speeldag zeven van onze Belgische competitie: spelers van hetzelfde team, maar met andere reclame op het shirt. Meer bepaald, geen gokreclame meer op het shirt van spelers onder de 21.

Het viel eerder al te zien in onze competitie dat tieners onder de 18 niet met gokreclame op het shirt speelden. Zo droeg George Ilenikhena vorig seizoen een ander shirt dan zijn teamgenoten bij Royal Antwerp FC. Dat verbod is inmiddels nog wat uitgebreid.

Aan het begin van dit jaar kwam er al een principieel verbod op gokreclame met een leeftijdsgrens van 21 voor alle kansspelen. Dat heeft nu ook gevolgen voor enkele spelers in de Pro League. Zo zullen voetballers onder de 21, denk maar aan een Jan-Carlo Simic bij RSC Anderlecht of Joaquin Seys bij Club Brugge, niet langer met gokreclame op het shirt mogen spelen.

Verbod in 2025
Daar blijft het echter niet bij, want Seys en Simic zullen in 2025 niet langer vreemde eendjes in bijt. Zo gaat dan het verbod op alle gokreclame in ons voetbal van kracht en zullen ook hun ploegmaats bij Anderlecht en Club Brugge niet langer met gokreclame op het shirt spelen.

Meteen een grote verandering voor heel wat Belgische ploegen, zo speelt meer dan de helft van alle JPL-teams momenteel met een goksponsor op het shirt. Daar komt dus binnenkort verandering in.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.