Reactie trainer Nicky Hayen na KV Kortrijk - Club Brugge (0-3)

Club Brugge wint bij Kortrijk: “Het onszelf misschien onnodig moeilijk gemaakt”

14 september om 21:09

Zaterdag won Club Brugge met 0-3 van KV Kortrijk. In het slot van de partij liep de score op, maar trainer Nicky Hayen beseft dat er bij Blauw-Zwart nog werkpunten zijn.

Opnieuw kon Club Brugge een match niet snel in een beslissende plooi leggen. "We moeten de wedstrijd kunnen versnellen en op dit moment is het zo dat we soms versnellen wanneer we het niet moeten doen en ook vertragen wanneer dat niet nodig is. Dat zijn werkpunten die we naar de toekomst toe moeten meenemen", aldus Hayen op de website van Club Brugge.

Natuurlijk is Hayen wel blij met de Brugse zege. "Echter ... als je alles in zijn geheel neemt, denk ik dat dit een heel mooie overwinning is. De afgelopen twee jaar hebben we hier telkens met 1-0 verloren en zij hebben vóór de interlandbreak bijna niet meer gewonnen. En je weet dat dit de wedstrijd van het jaar voor de thuisploeg is met een hele fanatieke aanhang erachter en heel veel energie."

"Dan weet je dat je dat moet matchen en, als ik het dan bekijk, dan hebben we wel een volwassen wedstrijd gespeeld. We hebben het onszelf misschien weer onnodig moeilijk gemaakt, maar dat had ook wel wat te maken met de sterkte van Kortrijk."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.