Genk pakt koppositie JPL via enerverende zege op Cercle Brugge

KRC Genk pakt koppositie Jupiler Pro League via enerverende zege op Cercle Brugge

14 september om 17:46

KRC Genk heeft op bezoek bij Cercle Brugge met 2-3 gewonnen. Door de zege heeft Genk in ieder geval tijdelijk de koppositie van de Jupiler Pro League overgenomen. Bij Genk wist Jarne Steuckers veel indruk te maken tegen Cercle Brugge. Namens Genk wisten Yira Sor, Steuckers en Tolu Arokodare te scoren. Namens Cercle Brugge waren Abdoul Kader Ouattara en Christiaan Ravych de doelpuntenmakers.

In de zevende speelronde van de Jupiler Pro League gingen Cercle Brugge en KRC Genk de strijd aan in het Jan Breydelstadion. De wedstrijd was pas net begonnen toen de Genkies al op voorsprong kwamen. Sor werd weggestuurd door Steuckers en wist doelman Warleson te verschalken.

Cercle Brugge liet het er niet bij zitten en ging in het Jan Breydelstadion op zoek naar de gelijkmaker. Genk was via Arokodare dichtbij de 0-2, maar het was Cercle dat na 13 minuten op gelijke hoogte kwam.

Na een corner bracht Magnee de bal namens Cercle Brugge opnieuw voor het doel. Arokodare wist niet voldoende weg te werken, waarna Ouattara reageerde door meteen uit te halen. Van Crombrugge had geen antwoord op de poging van Ouattara.

De eerste helft was een spektakelstuk. Genk had slechts vijf minuten nodig om opnieuw de leiding te nemen. De verdediging van Cercle stond niet scherp en het was Nazinho die een cadeau weggaf. Het was aan Steuckers om dit cadeau uit te pakken, Steuckers twijfelde niet en plaatste de bal in de verre hoek.

De eerste helft bleek een ware doelpuntenkermis. Cercle Brugge had slechts drie minuten nodig om opnieuw op gelijke hoogte te komen. Doelman Van Crombrugge timede volledig verkeerd, waardoor de kopbal van Ravych in een leeg doel belandde.

In het vervolg van de eerste helft bleef het spannend. Er werd met veel intensiteit gespeeld, maar de rest van de eerste helft bleef zonder doelpunten. Cercle Brugge en Genk gingen rusten met een 2-2 stand.

In de tweede helft leek Cercle Brugge het meeste aanspraak te maken op de voorsprong, maar na 55 minuten spelen was het Arokodare die Genk opnieuw op voorsprong bracht tegen Cercle Brugge.

Na het doelpunt van Arokodare wist Genk de regie in handen te nemen. De Genkies toonden zich bij vlagen dominant en wisten voor het grootste gedeelte van de tweede helft de controle over de match te houden.

Het lukte Cercle Brugge ook in de slotfase niet meer om voor de derde keer op gelijke hoogte te komen. Genk pakte de volle buit op bezoek bij Cercle Brugge en pakt hierdoor in ieder geval tijdelijk de koppositie in de Jupiler Pro League.