Sor blij met Fink en Genkse ploegmaats in de Jupiler Pro League

Sor blij met Fink en Genkse ploegmaats: “Verschillende kunnen mij lanceren”

14 september om 14:34

Yira Sor, de 24-jarige aanvaller van KRC Genk, uit zich zeer tevreden over de manier van voetballen onder leiding van hoofdtrainer Thorsten Fink. Sor ziet dat er bij Genk met Jarne Steuckers, Konstantinos Karetsas en Bryan Heynen veel voetballers zijn die hem kunnen lanceren.

Sor vertelt over de speelwijze van Genk onder leiding van Fink. “Ik vind het heel fijn om als ploeg zo veel mogelijk de bal te hebben. (Schatert) Hoe meer wij hem hebben, hoe minder ik moet verdedigen. Bovendien proberen we de bal meteen af te pakken, als we hem kwijt zijn. Zo moet je minder grote afstanden afleggen”, citeert Het Nieuwsblad Sor.

Sor vertelt verder dat hij ook content is met de middenvelders van Genk die in staat zijn om hem op het juiste moment te bedienen. “Maar vooral: in balbezit beschikken we over verschillende spelers om me te lanceren. Steuckers, Karetsas, Heynen: het zijn allemaal middenvelders, die op het juiste moment een dieptepass kunnen versturen”, besluit Sor.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.