Trainer Slot strijkt niet met eer rond Gravenberch

Trainer Slot strijkt niet met eer rond Gravenberch: 'Beste uit hem te halen'

13 september om 14:19

Arne Slot lijkt niet met de eer te willen strijken voor de goede vorm van Ryan Gravenberch. De Liverpool-manager werd vrijdag op zijn persconferentie gevraagd naar de 22-jarige middenvelder, die in de eerste weken van het seizoen indruk maakt bij The Reds én in Oranje.

Onder Slot is Gravenberch uitgegroeid tot basisspeler op Anfield. Ook in de Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal met Bosnië en Herzegovina en Duitsland behoorde de middenvelder tot de grote uitblinkers.

Gravenberch lijkt op te leven onder Slot, maar volgens de hoofdtrainer is er niet veel veranderd. "Hij is al zijn hele leven een middenvelder, maar hij speelt nu iets lager op het veld. Het is echter geen groot verschil. Ryan is net als veel andere spelers sterk teruggekomen, is erg fit, speelde een paar goede wedstrijden en greep zijn kans", vertelt Slot. "En zoals spelers die scoren profiteert hij ook van het team en de structuur."


Dat Gravenberch nu het vertrouwen krijgt na twee seizoenen voornamelijk op de bank te hebben gezeten bij Bayern München en Liverpool, is volgens Slot ook niet per se de doorslaggevende factor. "Als vertrouwen betekent dat hij speelt, dan heb ik vertrouwen in hem. Maar ik heb ook vertrouwen in de spelers die niet spelen. We proberen op de training het beste uit hem te halen. Daar geloof ik meer in dan het woord vertrouwen."