Kerels van KV Kortrijk gaan volgens Alexandersson mediteren

Kerels van Kortrijk gaan mediteren: “Ik ben zeker dat het hen geholpen heeft”

13 september om 12:52
Laatste update: 13 september om 13:46

Freyr Alexandersson, de hoofdtrainer van KV Kortrijk, gebruikte eerder als oefenmeester meditatietechnieken bij Lyngby tijdens de recuperatiefase. Alexandersson gelooft dat het zijn spelers kan helpen.

Alexandersson neemt de bekende Mo Salah van Liverpool als voorbeeld. De hoofdtrainer van Kortrijk legt uit dat Salah zich realiseerde dat hij niet aan zijn brein werkte, maar wel heel flink aan zijn lichaam. Volgens Salah was het moeilijker om een kwartier te mediteren, dan anderhalf uur aan zijn lichaam te werken.

“Chicago Bulls en LA Lakers deden dat in hun wedstrijdvoorbereiding. Zo ver zijn we nog niet. Ik gebruikte het bij Lyngby tijdens de recuperatiefase. Deze winter wil ik spelers wel aanmoedigen om het een keer te proberen, met een specialist”, citeert Het Belang van Limburg Alexandersson.

Alexandersson is er zeker van dat meditatie kan helpen bij Kortrijk. “Bij Lyngby deed ik dat ook. Zes spelers bleven het doen. Het mooie is: een van hen was 35. En anderen zijn vertrokken naar betere competities. Ik ben zeker dat het hen geholpen heeft”, besluit Alexandersson.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.