Rodri droomt van Ballon d'Or

Rodri droomt van Ballon d'Or: "Hoe kan het dat zij hem nooit hebben gewonnen?"

13 september om 10:05
Laatste update: 13 september om 10:15

Rodri droomt ervan om de Ballon d'Or te winnen. De 28-jarige middenvelder heeft een uitstekende seizoen achter de rug, waarin hij het EK wist te winnen met Spanje en de Premier League won met Manchester City.

Het is de eerste keer in lange tijd dat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi niet tot de lijst met dertig genomineerden behoren. Door de twee sterspelers hebben veel grote namen naast de Ballon d'Or gegrepen, waaronder Xavi en Andrés Iniesta. "Zij waren een van de beste spelers in de Spaanse geschiedenis maar hebben hem niet gewonnen. Als ik hem ga winnen, hoe kan het dan dat zij hem nooit hebben gewonnen?", vertelt Rodri in een interview met ESPN

In 1960 won voor het laatste een Spanjaard de Ballon d'Or. Destijds mocht FC Barcelona-middenvelder Luis Suárez de prijs in ontvangst nemen. Rodri zou zich vereerd voelen om hem op te volgen. "Het zou een droom zijn die uitkomt. Het is best erg dat een land als Spanje maar een keer de prijs gewonnen heeft. Daarom wil ik graag mijn land trots maken."

Naast Rodri wordt Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior als de andere grote favoriet gezien voor het winnen van de Ballon d'Or. "'Ik word op straat aangesproken dat ze vinden dat ik hem verdien te winnen", aldus de Spanjaard. "Voor mij voelt dat al als een overwinning omdat ik hier nooit over heb gedroomd. Maar nu ik in deze positie sta wil ik de prijs graag winnen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.