Vinícius kon bestbetaalde speler ooit worden met één miljard in vijf jaar

'Vinícius kon bestbetaalde speler ooit worden met één miljard in vijf jaar'

12 september om 23:46

Vinícius Júnior had Real Madrid deze zomer kunnen verruilen voor een bijzonder lucratief avontuur in Saudi-Arabië. De 24-jarige Braziliaan kon bij Al Ahli uitgroeien tot de bestbetaalde voetballer ooit.

Vinícius had in vijf jaar tijd één miljard euro kunnen verdienen, zo stelt voorzitter Khaled Al Issa van de Saudische club tegenover media in het land. Het komt neer op tweehonderd miljoen euro per seizoen. De aanvaller van Real Madrid ging echter niet in op het megavoorstel van Al Ahli. Hij ziet zich voorlopig nog bij de Spaanse grootmacht spelen, waar hij een nieuw superduo vormt met Kylian Mbappé.

Spaanse media schreven vorige maand al over de verwoede Saudische pogingen voor Vinícius. Volgens Diario AS kon Real Madrid een transfersom van vierhonderd miljoen euro tegemoet zien. De Braziliaanse dribbelaar ligt nog tot medio 2027 vast in het Estadio Santiago Bernabéu.

Na het mislopen van Vinícius besloot Al Ahli de pijlen overigens te richten op een nieuwe spits. De club deed verwoede pogingen voor Victor Osimhen en Ivan Toney, maar alleen die laatste kwam uiteindelijk naar Saudi-Arabië. De Nigeriaan botste met Napoli en werd uiteindelijk verhuurd aan Galatasaray.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.