Jan Vertonghen nog onzeker voor RSC Anderlecht - KVC Westerlo

'Achter de naam van Vertonghen staat bij Anderlecht nog altijd een vraagteken'

12 september om 20:46

Zaterdag staat RSC AnderlechtKVC Westerlo op het programma. Het is nog lang niet zeker of Jan Vertonghen tijdig fit geraakt voor het duel.

Deze zomer verlengde Vertonghen zijn contract met één jaar bij Anderlecht, maar de aanvoerder van paars-wit kwam dit seizoen nog amper in actie. Achillespeesproblemen houden Vertonghen al weken van het veld.

Anderlecht neemt geen risico met Vertonghen en laat de ervaren verdediger in alle rust revalideren. Er was een mogelijkheid dat Vertonghen na de interlandbreak terug zou kunnen spelen, maar volgens Sportwereld is de verdediger nog altijd onzeker.

Vorige week oefende Anderlecht tegen KV Mechelen. Vertonghen kwam toen niet in actie. Indien Vertonghen niet speelklaar raakt, spelen waarschijnlijk weer Zanka en Jan-Carlo Simic centraal achterin bij paars-wit. 

Het duel tussen RSC Anderlecht en KVC Westerlo begint zaterdag om 20u45. Anderlecht begon met 11 op 15 aan het seizoen. Westerlo startte aan het seizoen met 10 op 18.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.